Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Tη Δευτέρα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση

Στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους

Τη Δευτέρα 1η του Ιούνη στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και θα χαιρετίσει εκπρόσωπος του Ουγγρικού Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος.

Προσυγκεντρώσεις, που οργανωμένα με πορείες θα κατευθυνθούν στο χώρο της πλατείας Αριστοτέλους, θα ξεκινήσουν στις 7.30 το βράδυ από την πλατεία ΧΑΝΘ, το Λιμάνι και το Βαρδάρι.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι νεολαίοι της ΚΝΕ, που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τις ευρωεκλογές, καλούν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία με τη μαζική συμμετοχή τους στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος να εκφράσουν την απόφασή τους να ενισχύσουν μαζικά το ΚΚΕ και στην κάλπη.

Για τη δουλειά της ΚΟΘ του ΚΚΕ που αυτές τις μέρες δίνει τη μάχη και για την επιτυχία της συγκέντρωσης, μίλησε στο «Ρ» ο Δημήτρης Μαϊκίδης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Οπως είπε, «κορυφώνεται ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα της ΚΟΘ του ΚΚΕ σε όλους τους χώρους δουλειάς, μέσα σε ένα θετικό κλίμα για τις θέσεις του ΚΚΕ. Γιατί το κόμμα μας, οι εργαζόμενοι δεν το βλέπουν τώρα δίπλα τους, ήταν αποκούμπι και μπροστάρης στον αγώνα τους για το μεροκάματο, στην υπεράσπιση του οχτάωρου, στους μεγάλους αγώνες για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, έξω από τα πολυκαταστήματα για να μην καταργηθεί η Κυριακή αργία, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κ.ά..

Αυτή την πείρα συζητάμε με τους εργαζόμενους και βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα από τον αγώνα όπως έγινε π.χ. με τους εργαζόμενους από την εταιρεία «Πλαίσιο» που μέσα από την επιτροπή αγώνα που στήσανε αντιστάθηκαν στην μείωση των ημερών εργασίας με πρόσχημα την κρίση, στις απολύσεις, με αποτέλεσμα η εργοδοσία να πάρει πίσω όλους τους σχεδιασμούς της. Με τους εργαζόμενους της εταιρείας «ΑΜΑΣΑ», με τους εμποροϋπάλληλους του πολυκαταστήματος «ΦΩΚΑ» που αντιστάθηκαν στις απολύσεις κ.α.. Από εκεί βγαίνει και η ανάγκη για τους εργαζόμενους να βγει ισχυρό το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές γιατί τη δύναμή του θα την αξιοποιήσει για το δυνάμωμα του εργατικού κινήματος, γιατί θα μπει εμπόδιο στα νέα αντιλαϊκά σχέδια της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και των κομμάτων της.

Σ' αυτά τα πλαίσια δουλεύουμε και για την επιτυχία της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ με τη σ. Αλέκα Παπαρήγα. Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά, να ακούσουν την πολιτική πρόταση του κόμματός μας που δένει αρμονικά την πρωτοπόρα θεωρία μας με την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών σε κάθε χώρο δουλειάς. Συνεχίζουμε μαχητικά μέχρι την τελευταία ώρα των εκλογών με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ ώστε να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια, να γίνει το βόλι ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να ανοίξει ο δρόμος για το μέλλον με τους εργαζόμενους και τους συμμάχους τους στο προσκήνιο».

  • Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Electra Palace» στην αίθουσα «Βυζάντιο», με θέμα «Το περιβάλλον και τα μεγάλα έργα».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ